Maleisische Elite Advanced Technologies kiest Mols Technologiehuis als Europese basis.

Begin januari vestigde Elite Advanced Technologies zich in het Technologiehuis te Mol. Van daaruit zal het bedrijf Europa bedienen op het gebied van op maat gemaakte componenten voor de maakindustrie.

dinsdag, februari 2, 2016 - 12:45
 

Elite Advanced Technologies levert maatwerk in componenten in heel Europa 

Frederik Luppens van Elite Advanced Technologies aan het Technologiehuis te Mol

“Elite Advanced Technologies is een van oorsprong Maleisisch bedrijf en vormt eigenlijk de commerciële poot van diverse maatwerkbedrijven”, vertelt Director of Business Development Frederik Luppens. “De naam omvat een groep bedrijven die elk verschillende losse componenten maken voor de maakindustrie. Deze onderdelen worden door onze klanten geassembleerd tot een eindproduct. In totaal gaat het om vier divisies, namelijk printplaten (PCB’s), metalen plaatwerk en behuizingen, keramische substraten en op maat gemaakte connectoren. In Zuidoost Azië zijn deze bedrijven al langer actief, maar daarbuiten zijn ze niet gekend. Om in Europa de bekendheid te vergroten, werd het overkoepelende merk Elite Advanced Technologies opgericht.” De merknaam bestaat al twee jaar, maar in België is het overkoepelende bedrijf pas sinds januari actief.

 

Centrale ligging

“De klant komt steeds naar ons met een ontwerp en wij denken mee na over hoe dit het best gefabriceerd kan worden. Standaard producten leveren we niet”, gaat Frederik verder. “Aangezien ik in België momenteel alle verantwoordelijkheid draag, had ik de vrijheid om me te vestigen waar ik wou. In het Molse Technologiehuis bevinden zich al heel wat innovatieve en technologische bedrijven en dat kan toekomstgericht zeer interessant zijn. Bovendien staat België en haar omliggende landen bekend voor goede technische ingenieursopleidingen. Momenteel zijn al onze ingenieurs gevestigd in Azië. De bedoeling is om op termijn ook in Europa een ontwikkelingscentrum te vestigen, zodat dichtbij de klant technisch werk verricht kan worden. Ons land is hiervoor uiterst geschikt, aangezien het zwaartepunt van de technologische industrie zich in een straal van 300 kilometer rond België bevindt.”

 

Over Elite Advanced Technologies

Elite Advanced Technologies voorziet de maakindustrie van een breed gamma aan unieke componenten. Dankzij sterke productievestigingen in Zuidoost Azië kan het aan lage kosten en tegen een hoge kwaliteit printplaten (PCB), metalen plaatwerk & behuizingen, connectoren en keramische substraten leveren als losse componenten of reeds geassembleerd tot modules. Elite Advanced Technologies werkt hoofdzakelijk met klanten in de automotive en medische sector, consumentenelektronica, telecommunicatie en micro-elektronica.

Meer info over Elite Advanced Technologies vind je hier.

 

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen. 

Meer info: www.technologiehuizen.be

 

Volg ons online

Facebook

Twitter

Website

 

 
 

Spread the world

Share

Tweet

Forward